Sidene er under utbedring. Nye kjem!!

Heim Om Bente Tingingar

Bente Bratlund, f. 12.03.1952 i Bergen.
Vokste opp på et småbruk i Os i Hordaland, sammen med mor, far, søster, bestemor, bestefar og en ugift tante. Gikk etter gymnaset på lærerskolen på Stord, og studerte seinere et år drama i Bergen. Bosatte seg i hjemkommunen Os. Var lærer på ungdomstrinnet på Nore Neset skole i ti år, siste årene i halv jobb kombinert med forfatteryrket. Gikk siden over til å være heltidsforfatter, med et lite mellomspill som journalist et år i en lokalavis. Har kombinert forfatterjobben med forfatterbesøk i skolen, opplesningsjobber, skrivekurs, og de seinere år etter å ha tatt veilederutdannelse også veilederjobber.
Har jobba som veileder på høyskolen i Bergen på videreutdanning i Helse og Sosial, har i en god del år nå vært veileder for tilsatte ved Haukeland Universitetssykehus på avdeling for barne- og ungdomspsykiatri.
Har i en del år hatt skrivekurs innen prosjektet "Kultur og psykiatri" i Bergen kommune, og har også i noen år hatt skrivekurs på Støttesenteret mot Incest i Hordaland. Pluss en del private skrivekurs og for ulike organisasjoner. Er ellers mye rundt og har opplesingsprogram med lyrikk.
Var i en årrekke gift med billedkunstner og skulptør Arne Mæland, og drev Galleri Solbakkestova i Os sammen med han. Har to voksne barn, Vidar og Tonje, og to barnebarn, Jonas og Oda.
Gift på nytt i 2006 med Einar Søberg, som fotograferer og har illustrert de siste diktsamlingene med sine bilder.
Flytta høsten 2007 til Reinsvoll i Vestre Toten. Tar opplesingsprogram og holder skrivekurs og tar forfatterbesøk i skolen.
BØKER:
Oversikt over bøker i Norge:
Barne- og ungdomsbøker:

Nye barne og ungdomsbøker på http://www.mangschou.no/

ROMANER:

 

DIKTSAMLINGER

 

ANDRE BØKER:

 

DIKTHEFTE:
DIKTBØKER: