Bente Bratlund

Bente Bratlund, f. 12.03.1952 i Bergen.

Kontakt: benbrat (a) online.no

Vokste opp på et småbruk i Os i Hordaland, sammen med mor, far, søster, bestemor, bestefar og en ugift tante. Gikk etter gymnaset på lærerskolen på Stord, og studerte seinere et år drama i Bergen. Bosatte seg i hjemkommunen Os. Var lærer på ungdomstrinnet på Nore Neset skole i ti år, siste årene i halv jobb kombinert med forfatteryrket. Gikk siden over til å være heltidsforfatter, med et lite mellomspill som journalist et år i en lokalavis. Har kombinert forfatterjobben med forfatterbesøk i skolen, opplesningsjobber, skrivekurs, og de seinere år etter å ha tatt veilederutdannelse også veilederjobber.
Har jobba som veileder på høyskolen i Bergen på videreutdanning i Helse og Sosial, har i en god del år nå vært veileder for tilsatte ved Haukeland Universitetssykehus på avdeling for barne- og ungdomspsykiatri.
Har i en del år hatt skrivekurs innen prosjektet “Kultur og psykiatri” i Bergen kommune, og har også i noen år hatt skrivekurs på Støttesenteret mot Incest i Hordaland. Pluss en del private skrivekurs og for ulike organisasjoner. Er ellers mye rundt og har opplesingsprogram med lyrikk.
Var i en årrekke gift med billedkunstner og skulptør Arne Mæland, og drev Galleri Solbakkestova i Os sammen med han. Har to voksne barn, Vidar og Tonje, og to barnebarn, Jonas og Oda.
No skilt for andre gong og flytta tilbake til Os.Tar opplesingsprogram og holder skrivekurs og tar forfatterbesøk i skolen.