I dag har eg ein tenkedag. Ute pøsregnar det, sommaren går sakte men sikkert mot haust. Og ikkje berre sommaren fer fort, men hausten og året og åra fyk fort forbi dei også, så i dag tenkjer eg alvorleg på kva eg vil. Kva ønskje har eg, og då handlar det om heilt konkrete ønskje, ikkje desse faste om god helse fred på jorda og at alle mine har det godt. Kva ønskjer eg konkret for denne hausten, for året som ligg framom, og kanskje endå litt til også. Tør eg vera heilt konkret, heilt bånn ærlig med dei verkelege ønskja. Dei som er personlege og ikkje for verda og alle andre. Kva ønskjer eg i mitt liv?

Ver realistisk, har eg lært. Set ikkje lista for høgt, har eg høyrt. Ver nøktern og drøym med måte. Men i dag vil eg ikkje drøyma med måte. Eg vil drøyma dei store draumane, eg vil ønskja det både urealistiske og egoistiske. Eg vil sjå inn i framtida og fokusera på det eg heilt ærleg ønskjer, utover god helse og fred på jorda og at alle mine har det bra. Og eg står att med tre store ønskje, tre ønskje der lista ligg høgare enn eg kan hoppa, og eg vågar ønskja det hjartet mitt djupast sett begjærer. Så stort drøymer eg:

Ønskje 1: At eg må ha pengar nok til å kjøpa meg ein ny toroms leilighet nær buss og butikk. Der eg kan ha heim for den tida eg har att.

Ønskje 2: Ein kjæraste som kan elska meg slik eg er, med heile pakken, og vera stolt av meg, – og som eg kan elska tilbake. Ein å rekna med,

Øskje 3: Ei bok som slår gjennom og når langt ut til mange lesarar.

Eg stoggar der, og legg lista open. Så veit eg kva eg ønskjer meg på øverste hylle, men etter god helse, fred på jorda og at alle mine skal ha det godt altså. Er dette konkret nok tru, til at englane kan forstå det og koma seg i arbeid? Og eg må vel gjera litt sjølv også kanskje?

Så til slutt, eg vil jo gjerne bety noko for nokon andre også, det ligg i djupet i meg det :-) . Det går vel an å kombinera vel?