Sat på nettet og sjekka nytt, og der fant eg reklame for bladet Henne sitt anti-age spesialmagasin. Store krigsoverskrifter: “Flat mage for alltid!”. Hæ, anti-age? Eg som er så stolt over å ha verkeleg fått bli 64 år, som enno får lov å vera her i livet med mi erfaring, med mitt levde liv, med mitt forråd av gleder og sorger. Skulle eg skjula at eg er så heldig? Er det ei skam å skilta med at ein er har oppnådd alder, at ein er ei som har fått lov å forsyna seg av livsgåvene, på godt og vondt. Og magen min, den store gode varme og mjuke magen min, skal eg skjemmast over den? Nei du store tid, skulle eg ikkje stolt strutta med den magen som har fått bore barn, som har følgd meg gjennom godt og vondt, – og er det ei skam at eg er ei som et? For mat er visst også skam i desse dagar.

Kva er det vi viser den kommande generasjon? At verdiar er å vera evig ung, i alle fall prøva å lata som om. At mat og magar er ei skam? Ein gong var det annleis. Vi kan gå til kunsthistorien og sjå dei frodige flotte damene som er avbilda der. Skamma dei seg av magane? Prøvde dei å skjula magane og posera i strategiske stillinga for å sjå mest mulig flate ut? Nei, dei strutta stolte. Og dei gamle kvinnene i Midtausten, for dei var ein stor mage status. Jo større mage, jo større klokskap og innsikt.

Kanskje er det det som gjer oss så tomme og overflatiske i våre dagar. Vi har for flate magar!!! Nei, Henne og alle andre blad, la oss få vera stolte over våre rynker, gråe hår, og magar. La oss få nyta god mat, og gjerne portvin også, som dei gamle damene i Agathe Krisite sine bøker. La oss få vera frodige og livsbejaande, og elska med magane fritt hengande, med bryst som ikkje går inn i B eller C-cup, la oss få vera stolte og flotte over størrelse 40 også.

Nei, ta ikkje frå meg magen min! Aldri i verda om eg vil halda magen inne når eg møter ein attraktiv mann. Eg vil leva som den eg er og elska og fryda meg over livet, ei godt vaksen kvinne, med mage og rynker, – eg seier som dama i Sverige som viste underklede på moteoppvisning, og ikkje var verken ung eller glatt: “Sjå, eg har englevenger” sa ho og viste det vi kallar grevinnearmar. “Og sjå volangane mine” sa ho og strauk over det som krølla seg rundt livet. La oss vera stolte kvinner som dei vi er! Flate magar og anti-age? Bull shit!