Eg hadde vel neppe trivast som dagdrivar, til det surrar det for mange idear i hovudet på meg heile tida. Men du kor godt det er med fridagar. Dagar då ein bestemmer seg for at i dag er det min dag. I dag skal eg gjera det eg har lyst til. No er eg heldig og har lyst til jobben min, kanskje i overkant. Men i dag tok eg fri. Saman med ei venninne med bil, la vi ut på dagsafari. Vi drog rett og slett på handel. Vi raida Lidel og hamstra dopapir og kjøkkenrullar og mjøl og vaskepulver og alt slikt som ein sparar kroner på når ein går på rette staden og handlar. Så raida vi ØoB der eg fekk hamstra inn skrivesaker til spottpris, og så litt anna attåt. Vi gjorde verkeleg godhandel og var så nøgde med alt vi hadde spart at vi gnei oss i hendene.

Då var det tid for kafe. Og vi gjorde det ikkje smått der heller. Først kinalunsj til sytti kroner, vi sat der og talde opp alt vi hadde spart. Og så gjekk vi vidare til neste kafe der det er kaffi og kake å få til tretti kroner på dei gode dagane. Snakk om gevinstdag. Berre det at på eit stativ utfor ein butikk eg passerte, der hang det ein kjole, nedsett til halv pris. Og vips så var alle dei sparte kronene brukte. Men eg tenkte at summasummari så gjekk eg vel i alle fall nesten i null, gjorde eg ikkje?

Dagen har vore nydeleg. Og no ser eg ut på den haustvakre kvelden og gler meg til te med honning i til Tv- kosen. Og sjokoladen eg kjøpte, den SKAL eg gøyma til laurdag. Trur eg. Fridagar er ikkje å forakta, nei. Men det er nok likevel billigast med arbeidsdagane!